Veiligheidstips voor het gebruik van tweedehands materialen

Mocht u ervoor kiezen om gebruik te maken van tweedehands materialen en tweedehands gereedschap voor het uitvoeren van loodgietersklussen, dan is het sterk aan te bevelen om goed te letten op uw veiligheid. In dit artikel geven we in samenwerking met de loodgieters uit Delft een aantal handige veiligheidstips, die de kans op lichamelijk letsel bij het gebruik van tweedehands materialen en gereedschap verkleinen. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat u de materialen waarmee u werkt vooraf controleert op scherpe randen en uitsteeksels. Zeker bij leidingstukken kan het voorkomen dat de uiteinden van de leidingstukken erg scherp zijn, waardoor u zichzelf heel eenvoudig snijdt. Om dit te voorkomen is het raadzaam om de leidingstukken altijd in het midden vast te pakken.

Controleer elektrisch gereedschap vooraf goed

Zeker bij elektrisch gereedschap is het erg belangrijk om de werking van het gereedschap vooraf goed te controleren. Het komt regelmatig voor dat elektrisch gereedschap al bij de verkoop van het gereedschap niet meer goed blijkt te werken. Als gevolg van een kortsluiting of een soortgelijk defect aan het gereedschap kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Om deze reden is het raadzaam om de verkoper eerst te vragen om de werking van het apparaat uit te leggen. Zo weet u zeker dat het goed werkt, voordat u hier zelf mee aan de slag gaat!

Meer tips voor het gebruik van tweedehands loodgietersmaterialen en gereedschap? Op internet vindt u verschillende websites die u handige tips geven. Ook vindt u hier tips voor het uitvoeren van de loodgietersklussen zelf.