Duurzaamheid in de installatiebranche

Voor veel mensen wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dit komt met name door de opwarming van de aarde. Wanneer de mensheid geen actie onderneemt, zal de zeespiegel in rap tempo stijgen door de smeltende ijskappen. Duurzaamheid is sinds een aantal jaren dan ook een belangrijk onderwerp in de installatiebranche. Installateurs blijven zich verdiepen in duurzaamheid en zij bieden tegenwoordig al tal van mogelijkheden om uw huis duurzamer te maken. Wilt u ook bijdragen aan duurzaamheid? In onderstaande tekst vindt u een aantal mogelijkheden om uw woning duurzamer te maken.

Slimme cv-ketel

Woont u in een oude woning? Dan kan het goed zijn dat u ook nog een cv-ketel heeft die al aardig wat jaartjes meegaat. Oude cv-ketels zijn niet bepaald duurzaam. Wanneer u dus een duurzamere woning wilt, is het verstandig uw cv-ketel te laten vervangen door een modernere variant. Voor het verwijderen van uw oude ketel en het plaatsen van de nieuwe variant is het verstandig een loodgieter in te schakelen.

Waterbesparende kranen

Komt er een loodgieter om een nieuwe cv-ketel te plaatsen? Laat hem dan direct eens kijken wat u nog meer kunt doen om een duurzamere woning te krijgen. Eén van de mogelijkheden is het plaatsen van waterbesparende kranen. Met behulp van deze kranen wordt een stuk minder water verspild dan bij ‘standaard’ kranen het geval is. Wilt u waterbesparende kranen laten plaatsen? Ook dit kan een loodgieter voor u doen.

Zonneboiler

Om een woning duurzamer te maken, plaatsen mensen steeds vaker zonnepanelen. Maar heeft u ook al weleens aan de mogelijkheid van een zonneboiler gedacht? Deze boiler zorgt er voor dat het water opgewarmd wordt met behulp van zonlicht. Hiervoor moet u speciale panelen laten plaatsen. Met een zonneboiler hoeft uw cv-ketel dus een stuk minder vaak te werken, waardoor uw woning al een stuk duurzamer wordt. En een leuke bijkomstigheid is dat u ook nog eens een leuk centje kunt besparen door uw woning duurzamer te maken.